Wat?

De initiatie EHBO leert de geselecteerde medewerkers op korte tijd de basisprincipes en -vaardigheden van eerstehulpverlening aan.

De praktijkgerichte opleiding duurt 4 uur. Vooraf bespreekt de lesgever met u welke items van belang zijn voor uw organisatie.

Groepen bestaan uit maximum 15 deelnemers. Zo doen de cursisten een maximum aan praktijkervaring op om bedrijfsspecifieke situaties gericht te kunnen aanpakken.

We focussen op de rol van de verzorger (basishygiëne, juiste analyse van de situatie, zorgen voorafgaand aan de evacuatie en procedure enzovoort) en de basisvaardigheden van de eerste hulp (bloedingen, verwondingen, brandwonden enzovoort).

Wie de opleiding EHBO voor aangeduide persoon heeft gevolgd, kan met kennis van zaken de basishandelingen van de eerste zorg toedienen in de instelling in geval van een ongeval of gezondheidsprobleem.

Waarom?

In elk bedrijf maar ook elke instelling met 20 medewerkers of meer dienen verschillende gebrevetteerde EHBO-hulpverleners aanwezig te zijn.Zij moeten de basisprincipes en –vaardigheden van de eerste hulpverlening onder de knie hebben.  Daarnaast moeten deze voor de volledige duur van de arbeid in noodsituaties de eerste zorgen kunnen verstrekken.

De initiatiecursus is bedoeld voor medewerkers die geen brevet van EHBO-hulpverlener hebben, maar toch in staat moeten zijn om eerste zorgen te verstrekken.

Belangrijk is om bij de selectie rekening te houden met het feit dat de eerste hulp gegarandeerd moet zijn tijdens de volledige duur van de arbeid. Dus ook ’s nachts in het geval van ploegenarbeid.

E-Learning

Deze opleiding wordt ook aangeboden via E-Learning. Hierbij volgt u de cursus aan eigen tempo via het internet. U ontvangt van ons een login om op het E-learning platform deze cursus te volgen. De evaluatie van de cursist gebeurt online. Wanneer deze positief is kan er overgegaan worden naar de praktijkopleiding. In ons E-learningaanbod krijgt deze cursus de naam: ‘Cursus basis EHBO’.  Neem gerust contact met ons op voor meer info!

Onze Partners