Menig jongere en ook de iets minder jongere, heeft afgelopen zomer kunnen genieten van vele artiesten op één van de verschillende festivalterreinen die België rijk is. Of het nu een evenement is met internationale uitstraling in een provinciaal domein te Boom of een kleinschalig evenement onder de kerktoren ergens te lande, een EHBO-koffer is nooit ver af.

Officieel is een heuse EHBO-post pas verplicht vanaf 10.000 bezoekers op een evenement. (bron ISB) Hierdoor vallen de meeste school-, dorps- en verenigingsevenementen niet onder deze regelgeving. Meestal verplicht de gemeente, waar het evenement plaatsvindt, alsnog de aanwezigheid van gebrevetteerde hulpverleners via het veiligheidsdossier. Heb je als organisator een verpleegkundige of arts in het team, die bovendien deze verantwoordelijkheid wil dragen, ben je natuurlijk goed af. Een goed uitgeruste EHBO-kist, een rustige plek om de eerste zorgen toe te dienen en de kous is af.

Natuurlijk hopen we allemaal dat dit een onnodige maatregel is. Het geeft je als organisator, groot of klein, echt een goed gevoel als er in geval van nood hulp in de buurt is. Maar wat als je die verpleegkundige of arts niet zomaar bij de hand hebt?

Een andere oplossing bestaat ook. Wanneer binnen de organisatieploeg enkele mensen opgeleid zijn als hulpverlener en er dus permanent EHBO-kennis in eigen rangen aanwezig is, biedt een basis EHBO-opleiding de oplossing. Niet alleen op het moment van het event, maar evenzeer in het dagelijkse leven, vormt de opgedane kennis een meerwaarde. Zorg dat er altijd iemand in de buurt is met kennis van zaken als het onverhoopte toch gebeurt.

Interesse? Safety Expertise biedt verschillende opleidingen die je op weg helpen de juiste handelingen te stellen op het moment dat het nodig is.  We plannen dat graag in voor je school, vereniging of bedrijf, maar bieden deze opleidingen ook aan in ons open aanbod (opleidingen op vaste data die toegankelijk zijn voor iedereen). Check onze opleidingskalender. Eind september en begin oktober staan de opleidingen open voor iedereen die interesse heeft. Voorkennis is niet vereist.

 

Onze opleidingskalender vind je hier. 

Onze Partners