Elke werkgever is verplicht ervoor te zorgen dat zijn werknemers onmiddellijke toegang hebben tot eerste hulp in geval van een incident. In kleine ondernemingen met minder dan 20 werknemers kan de werkgever deze taak zelf op zich nemen. In de meeste gevallen zijn het echter de werknemers die, na een opleiding, deze zorg garanderen.

In bedrijven met meer dan 20 werknemers is het verplicht om permanent een gebrevetteerde hulpverlener aanwezig te hebben. Er zijn dus meerdere opgeleide medewerkers nodig om de permanente aanwezigheid te garanderen.

Elke werkgever is waarschijnlijk bezorgd over het welzijn van zijn medewerkers. Al kan de veiligheid van het personeel soms aan de aandacht ontsnappen door de vele prioriteiten die het ondernemerschap vergen.

Toch is het uiterst belangrijk de gevolgen van een incident op de werkvloer zo adequaat mogelijk op te vangen. De werknemer vaart er wel bij en bovendien zorgt een snelle interventie tot een vlotter herstel. Een incident hoeft trouwens niet spectaculair te zijn. Wanneer iemand zich simpelweg verslikt kan dat al nare gevolgen hebben. Een correcte en snelle reactie is hier zeer belangrijk.

Natuurlijk blijft voorkomen altijd beter dan genezen. In de praktijk is preventie een noodzakelijke maatregel om het aantal incidenten te beperken, maar helaas vormt  het geen garantie om ongevalvrij te blijven. Een nijverheidshelper biedt hier in vele gevallen de oplossing. Hij helpt zowel de menselijke als de economische schade te beperken.

Ook zonder een noodgeval is de aanwezigheid van een getraind EHBO’er een meerwaarde. Weten dat er iemand klaarstaat, zorgt zowel bij de medewerkers als bij de werkgever voor gemoedsrust. Resulteert dit niet in betere focus en efficiëntie?

Een nijverheidshelper krijgt een basisvorming van 16 uur en behoeft elk jaar 4 uur bijscholing. Zo blijft hij helemaal mee met de laatste ontwikkelingen en toepassingen.

Safety Expertise kan deze opleidingen verzorgen op maat van uw bedrijf. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een van onze cursussen binnen het open aanbod. Misschien past een van onze voorgestelde data wel. Uw collega’s zullen blij zijn te weten dat ze op iemand kunnen rekenen als het er op aan komt.

De opleiding Nijverheidshelper staat voor iedereen open eind september en begin oktober.

Onze opleidingskalender vind je hier. 

Onze Partners